Den 1 februari 2024 blir vi Jernbro Industrial Services i Gällivare AB

/, Uncategorized/Den 1 februari 2024 blir vi Jernbro Industrial Services i Gällivare AB
Jernbro

– Vi är väldigt glada att bli en del av Jernbro-koncernen. Tillsammans blir vi mer konkurrenskraftiga och får bättre förutsättningar att serva våra kunder, säger Joakim Backman, VD för Minecon, som kommer att fortsätta som chef för fältservice och projekt inom Jernbro i Gällivare.

– Förvärvet innebär framför allt en förstärkning av lokal närvaro och kapacitet i Gällivare. Genom detta kan vi i större utsträckning bidra till våra kunders konkurrenskraft. Det tjänar också vårt syfte att vara aktivt delaktiga i den gröna omställningen av industrin i Norrbotten. Under 2022 förvärvade vi även GISAB med etableringar i Gällivare, Luleå, Kiruna och Skellefteå samt JF Mek i Kiruna, säger Mikael Jansson, vVD och tf Affärsområdeschef för Projekt och Underhåll Nord på Jernbro.

– Jernbro och Minecon har under de senaste åren haft ett nära samarbete. Vi ser det som ett naturligt steg att Minecon nu blir en del av vår lokala organisation, säger Jenny Knekta, Avdelningschef på Jernbro i Gällivare.

Om Jernbro:
Jernbro-koncernen är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt och omsätter 1,7 miljarder. Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart. Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft. Vi finns lokalt och nära våra kunder på ett 30-tal platser, där våra 1000 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar. Bland våra många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp.

Läs mer på jernbro.com

Frågor besvaras av: Joakim Backman, 073-909 43 30 och Jenny Knekta, 072-400 85 45